Straffad


Ett korthus av fördomar stämplad i min panna,
samhällets moral som e byggt på nåt helt annat,
Gör mig förbannad än etik utan mening
herr och fru svensson med förutfattad mening,
ja vet vem ja va men ja känner mig själv nu,
tittar mig i ögonen sanningen kommer fram till slut,
vad fan vet ni om oss hur fan tänker ni ?
har ni sett våran uppväxt, våra liv ?
ni rullar ut den röda mattan framför era fötter,
slänger en blick jag vet hur ni tänker,
ni kollar på mig som om ja vore nå rovdjur,
tänker för er själv det där ska låsas in i en bur,
vem e du, som spottar oss i våra ansikten,
vem e du utan stolthet och realism,
vem e du, som inte känner oss va,
vem e du, människan utan respekt nu!





Min frihet den förlora jag för längesen,
13 år första dagen på behandlingshem,
ända sen den dagen fängslad utan galler,
står på öppet fält men det svider i mina handleder,
inga handklovar men samhället knullar mig,
Felaktig behandling måste ha skapat mig,
aldrig vart en pundare men drogerna fanns där,
när polarna blev inlåst satt jag redan där,
straffad av systemet så folk kan se ner på mig,
pekar till sina barn bli aldrig som dom okej
hur ska man ändras utan en andra chans
dömd livet ut om om man en gång är straffad





Om man är född bland proletärer,
Och gör narkotikaaffärer,
och är man en gång redan straffad,
så är det lätt att man blir haffad,
jag saknar min frihet nu och klappen på min axel,
jag saknar min frihet nu och klappen på min axel,

En dag kvar leva ?

Okej, om du fick veta att du hade en dag kvar att leva, vad skulle du göra? Vad jag skulle göra?
.
Jag tror att jag skulle ... Tagit ut alla pengar på mitt konto springa ner och handla bilen jag alltid tänkt på att skaffa! Vinka när jag såg min granne, hello Yo, bilen är ny och hur är läget? Jag skulle vilja ha flickan jag älskar vid min sida, köra ut mot vattnet och inte tag någonting för givet!
-
Jag skulle ringa dit alla gamla vänner och käraste och tala om för dom att de har gjort mig till den jag är idag.
Jag kan se mig själv i backspegeln och säga hej det är bra nog, jag har haft det bäst, så fönstret ner, volym upp!
Då jag undrade om jag hade gett allt för dem som har gett mig så mycket av dom själva? Jag skulle parkera bilen mitt på vägen och musik, yo, min egen och alla skulle le och dansa med varandra och retas, sedan en Barbeque Bonfire på stranden....
-
Jag skulle vilja säga till mina bröder och systrar att jag är stolt över dom och dom ska förstå hur mycket jag verkligen älskar dem, vill jag säga till min mamma att jag älskar henne och säga tack, för att jag fick bli till.
Solen skulle gå ner över vattnet medan jag tog en sista snus och drack en sista öl!
Vind i mitt hår Rockstar glasögon på så 23 år är jag och jag älskar mitt Götlaborg.
-
Jag ville faktiskt dra iväg i dom vitaste Sneakers och skinnpajen, slitna jeans och en keps på sne, så skulle jag lämna bilen och bara promenera genom GBG..
-
Och önskar att jag kunde få tacka alla dom som känner mig och funnits med i mitt liv, men vet inte riktigt hur det skulle gå till? kanske en sista måltid på Jensen? Göra saker som jag normalt inte gör, som att stoppa den vackraste flickan och förföra henne så som jag aldrig hade gjort det förr.
Jag skulle samla mina bästa vänner, mina vänner och bekanta, jag skulle nog säger att vi ses någonstans, vi kommer att mötas igen alla tillsammans,
-
Jag hade dragit iväg, tyst för mig själv, skrattat och skämtat och dragit all historik om mitt liv förbi mig själv.
Men jag hade samtidigt varit lite rädd, för att veta att du lämnar jag allt? Min mamma, min familj, mina vänner och flickan i mitt liv som jag ännu inte funnit, men jag hade nog nöjt mig med tanker på att hon faktiskt finns där ute någonstans, och allting finns tatuerat in i hjärtat på mig själv, precis så som jag vill ha det..
-
En dag kvar att leva? Vad gör man?
Jo lev livet medan du kan och älskar mycket medan du faktiskt vågar det...

Knubbes dator - Gamla roliga kort..

Haha, ja knubbe har gått till jobbet och jag är kvar och passar Mixie en stund till.. Snokar igenom lite bilder och helvete vad gamla roliga kort det finns på när vi är såna små ligister haha.. Tiden går verkligen fort..























Ja lite kort från olika åldrar så varseguuud ;)


Min Bustis

Innan jag träffade dig undrade jag alltid hur det skulle vara att ha en riktig vän. Inte en vän utan en riktigt vän, en Bustis! Jag försökte se en människa framför mig: Blyg och väldigt klumpig? Knubbig och alltid glad? Duktig på att styra och ställa och veta allting hela tiden? Galen med en underbar personlighet som ingen annan? Eller en impulsiv jävel men mängder av idéer?

 

Kanske inget eller kanske allt? Men inte ens jag i min vildaste fantasi föreställa mig en så jordnära, underbar, målinriktad, förbryllande, galen, stark, pedant, störd, impulsiv, oförutsägbar och makalös människa som DU.

Denna lilla bok är ett tack för många fina upplevelser tillsammans och ett lyckorus för kommande dagar…

 

Tack För Att Du Finns

Livet

Jag önskar ofta att jag kunde servera dig livet på guld, eller åtminstone silverfat. Att jag var miljardär så du hade kunnat få allt du önskade dig och kanske lösa en stor del av alla problem som finns. Jag önskar att du ska ärva stora rikedomar en vacker dag. Men du har fått med dig någon så mycket mäktigare och vackrare än allt det där. Du har fått din plats på jorden, du har en alldeles egen plats i mitt hjärta, du har din kärlek till livet, ditt sätt att se på saker och ting, det räcker så mycket längre.

I mitt huvud finns det fler bilder på dig och oss än vad som någonsin kommer finnas på riktiga kort, och jag kan se hur vi båda förändrats, hur du har växt, från den där lilla hysteriska tjejen till trotsande tonåring, från tonåring till en förvirrad snart vuxen människa och från den förvirrande människan till en så stark, självständig och vacker tjej. Alla bilder bär jag med mig vart jag än är och det kommer jag alltid att göra.

Vi båda har lärt oss och ibland nog lite väl tidigt att livet är mer än skratt och klappar under julgranen. Men vi håller ihop, vi hjälps åt, vi finns och framför allt så lever vi fullt ut.

Med dig i mitt liv är det aldrig tråkigt, det är som en ända lång film som aldrig kommer ta slut, då alla timmar av ivrig fantasi om att resa runt, vinna en miljon och hjälpa andra, öppna våran lilla kvarterskrog. Man väntar alltid glatt till nästa avsnitt av filmen är färdig för att se vad som händer härnäst och jag vet inte vilket avsnitt som är bäst, dom mest händelserika, dom sorgsna, dom våldsamma eller dom mest störda? Inget av det är långtråkigt när jag ständigt beundras över vilka huvudpersonerna är

Du Och Jag..

.

Ett Mäktigt Tack Till Dig

Du har förändrat hela mitt liv, jag vet inte hur. Men din kärlek, så länge jag har den behöver jag inget annat, med dig i mitt liv ser jag en morgondag. Inga problem i världen är svåra att lösa med dig vid min sida, för med din kärlek så klarar jag allt, och jag måste erkänna att med din kärlek, det är helt otroligt hur den lyckats göra mig så flygande fri. Det är ingen fågel, inget plan, inget moln, det är mitt hjärta, varje minut med dig i mitt liv. Då vet jag att jag kan göra allting.

Jag är så stolt över dig och ditt jag, du har lagt ner så mycket blod svett och tårar i det mesta du gjort, jag är också stolt över dina inre egenskaper och jag vet inte om det är saker du ärvt av någon släkting någonstans? Men mest av allt så är jag stolt över att du är den du är bäst på att vara - Dig Själv!

Framgångsrik eller inte det spelar mig ingen som helst roll, för jag kommer älska dig vad du än gör i livet.

Så vill jag också tillägga att det är inte dom saker och ting du har lättast för att göra som jag uppskattar och beundrar mest och inte heller dom saker du verkligen är begåvad med, utan jag är stoltast och beundrar och uppskattar mest är dom saker jag verkligen sett dig kämpa för och lyckats med.

Ingen är perfekt och jag vill också säga förlåt till dig här för att jag jämt tror att du är det och tar allt förgivet ibland, men du är en sån unik människa och visst du har fel och brister som precis alla andra, men skillnaden mellan dig och alla andra är att du är en sökare. En sökare som alltid förvånar med dina knäppa upptäckter och underbart härliga önskedrömmar.

Om jag nu ska vara lite sorgsen samtidigt så är jag dig evigt tacksam som får ha en del av mig levande i dig och att jag räknas som en i familjen om det skulle komma en framtid jag inte får uppleva.

Du finns i mig, Jag finns i dig - Men ändå är vi bara oss själva.

I en tid som denna då framgång betyder så mycket mer än allt annat så känns det bra att ha dig vid min sida som förstår och som vet att man behöver inte alltid synas, att man faktiskt får fly ibland. Det är inget fel med det, och jag är glad över att kunna säga att du är en av dom framgångsrikaste människorna som jag känner.

Bara för att det inte syns betyder det inte att det inte finns där.

Två Världar

Vi lever i 2 skiljda världar samtidig som vi byggt upp våran egen tillsammans, vi har våra egna rum men vi har också varann, vi har något i mellan oss som är så mycket starkare än allt annat i världen.

Tillsammans har vi varit med om mycket, vi har varit med om tragedier, drömt underbara drömmar, gråtit oss till sömns, slagits för det vi trott på och okej visst vi har inte vunnit dom där miljonerna vi alltid pratar och drömmer om eller fått vårat hus vid havet med verandan, eld, gitarr, fotbollsmål, husvagn, pool och min ekonomikärring - Men ändå.

Vi har något som ingen annan har, det är vårat egna sätt att vara bästa vänner på, du och jag. Vi älskar varandra, vi ställer alltid upp och vi är Bustisar.

Därför vill jag tillägna denna text till dig igen i denna bok,

Min bästa bustis

Där stog vi, hon och jag. Vi var Där igen. Det var morgon, det är alltid morgon Där. Solen går aldrig riktigt upp Där. Dimman låg svag och tunn över sten & gran. Vi var Där, igen. Ännu en gång skulle vi sätta oss ner och överväga. Vad ska vi ta med oss? Varför är vi här igen? Där stog vi, vi var Där igen.

Allt är likadant, men ändå nytt. Inget är detsamma, men allt är likadant. Vi satte oss ner längst ner vid flodens slut. Vi hade nått fram igen. Lukten av den våta jord & mark vi stog på, som skapats av bergets tårar.

Vi visste, hon och jag. Vi visste vad vi hade framför oss. Vi var ensamma, men bland grenar & ris kunde man höra fåglarna vakna. Ett sista andetag i den magiska morgon brisen var nu avklarad och Vi var på väg. Hon och jag, vi var Där och på väg. Dom första stegen kändes som att gå på moln eller bomull.

Vi kände igen det, men det var nytt. Allt var likadant, men nytt. Det var tyst. Vi visste vart vi hade varandra. Hand i hand, gick vi ännu en gång mot vårt öde. Ännu en gång skulle vi hålla ihop igenom eld och vatten. Ännu en gång skulle vi bestiga oss själva...

Vi klarar det, vi klarar allt

Jag och Min bästa bustis

Familj

Jag älskar din familj, jag känner mig hemma med er, visst det är inte samma blod, men samma glöd, samma kämparanda, samma styrka, och vi tycker och tänker lika i det mesta.

Jag beundrar din mamma, sättet hon gör saker på, det är så underbart. Hon är helt underbar och hon har något så speciellt i sig som inte riktigt går att beskriva det är kalas kul att bara titta på när hon är i sin egna värd och sitt eget jag, och hennes underbara kommentarer till saker och ting. Jag beundrar din pappa, vilken styrka. Det är helt otroligt, han är en människa som få, han kan få vem som helst fängslad genom att bara säga hej, det finns inget underbarare än att bara sitta och lyssna när din pappa berättar saker och maten han lagar han är min gud, min idol. Han slår vilken känd kock som helst med hästlängder.

Din syster hon har växt från någon så liten och nästan osynlig människa till en helt underbart vacker svan, men det bästa av allt med henne det är att hon fortfarande är lika störd och galen på det underbara sätt bara hon kan vara, det finns inget som är så roligt som när hon sover och man ska försöka väcka henne. Ni är min familj så som min familj är eran familj.

Jag önskar varje dag att jag kunde trolla, trolla fram någonting som gjorde din pappa frisk på en gång för det är han och hela din familjen värd. Hade jag kunnat hade jag gett honom mitt liv, för det är så mycket ni betyder för mig och det hoppas jag att du vet. Du är inte mitt kött och blod, men du finns i mig. Ni är stjärnor och jag släpper aldrig er från den plats ni har i mitt hjärta, när mörkret faller utanför och kärleken vissnar ner och dör ibland oss, när allt bara är grått och svart och verkligheten tar sin plats så är det ni som värmer upp mitt hjärta, det sägs att stjärnorna berättar för en vad man är för en individ, men den person som verkligen fått mig att inse vem jag är, det är ni.

Det Var Inte Jag Som Log, Det Är Himlen Över Dig Och Din Familj.

En Lång, Krånglig & Galen Väg

Som jag nämn innan har vi varit med om så sjukt mycket, det finns nog inget vi inte gjort tillsammans, jag vet inte ens vart jag ska börja, våra tågresor med vodka och helt totalgrymma rapptexter. Shit va fulla vi va den dagen när vi kom fram till Falkenberg, men låten som aldrig blev inspelad var helt sjukt grym. Alla Falkenbergs resor med HB och ostbågar som inte fick ätas, stranden och konferans ingången till Grand, sparrissoppan, bad i havet mitt i natten en mycket sen höstkväll, Ken - Privatfest. Vi hade samma pojkvän i ett helt år. Skåneresorna, ja vad finns det att säga om dom? Eller rättare sagt vad kan man inte säga? Alla andra galna road trips, Göteborgskalasen förr i tiden, Gretas, slottsskogen, Mc Donalds och den berömda kassalinjen, Svarttaxi till Gråbo - Tjörn - Göteborg, operationer, sjukhus vistelser, skadad stortå, ambulanser, olja, öl, låtar, busringningar, bråk i mängder, nu har jag inte ens brytt mig om att skriva upp allt, men det finns så mycket blod, svett, tårar, skratt, galenskaper, dumheter… allt finns här, i mitt hjärta.

Du

Som jag sagt innan så finns det faktiskt inga ord, ord som är lika bra som du, men jag ska göra ett försök att finna ett igen.

Ingen är som du för mig, du är unik, fantastisk helt enkelt gudomlig, och jag älskar varenda sekund av mitt liv så länge du finns med i det.

 

Jag kan sitta och säga att du är mitt allt, mitt liv, men det tänker jag inte göra, klart att du är det, men jag vill hitta dom där orden, den meningen som är perfekt till dig från mig, ingenting som alla säger till alla dagligen.

Som jag också sagt så många gånger innan är din doft Caroline, den gör mig trygg, på ett sånt sätt då allt bara stannas upp och spolas tillbaka i slowmotion så jag själv hinner ifatt ibland, den finns alltid där och den gör mig tryggare än tryggast.

Du är väldigt vuxen i ditt sätt att vara samtidigt som du kan vara en av dom barnsligaste jag känner, och jag freaking fucking älskar det. Du är perfekt och dina mål och visioner gör mig trygg som människa också, jag tror inte du förstår hur trygg jag är som har dig, att veta att du alltid finns där, Det gör mig stark, det får mig att fortsätta kämpa.

Jag hoppas du vet att du aldrig kommer vara ensam, även om vi skulle vara flera miljoner mil ifrån varandra så är det bara att blunda en stund, så finns jag där, alldeles precis bredvid dig och lyssnar på det som tynger dig.

Det sägs att svårigheten inte är att dö för en vän, utan att hitta en vän som är värd att dö för.

Du är den vännen för mig.

Jag tror nog aldrig jag kommer hitta den där perfekta meningen till dig från mig, helt ärligt så är det nog det svåraste jag någonsin försökt mig på här i livet, men jag har några som kanske en vacker dag, med lite putsning och finslipning kommer kunna nå upp till din nivå…

Du är min fot - Fötterna är det som leder en fram i livet.

Du vet väl om att Du är värdefull, att Du är viktig här och nu,

att Du är viktig för Din egen skull -för ingen annan är som Du.

Den största lyckan är att veta att

du faktiskt behöver mig ibland

Framtiden

Framtiden är om 5 minuter, framtiden är i morgon, framtiden är om en vecka, framtiden är nästa år.

Jag vill följa varje steg, varje rörelse i din framtid, för jag vet att din framtid kommer bli mer än bara en lyckad sådan. Jag vill vara den som hjälper dig att packa ner dina sista saker och bara stå helt stilla och tänka samma sak som dig - Du flyttar, men gud vad kul vi har haft här.

Jag vill vara med när du förlovar dig för första gången.

Den dag du gifter dig, står jag tätt intill dig, jag vill vara en av dom som håller dom underbara talen. När ditt första barn föds är jag mer än gärna den som håller dig i handen och säger - Sluta klaga, det gör ont… Men du klarar det.

Jag vill följa varje steg, varje andetag på den långa vägen fram i ditt liv.

Jag vill vara den som hjälper dig när du inte orkar, och framförallt vill jag vara den du sitter med när du är gammal och grå. Jag vill höra dig säga - Fan vilket underbart och gudomligt liv jag har levt.

.

 

 

Tack

Så jag vill tacka för alla hårda tider för att dom tog mig dit jag är i dag, jag är varken rik eller super intelligent, men jag har en otroligt bra vän och det är du Caroline Knutsson.

Den Bästa Försäkringen Jag Kan Ha - Är Du


RSS 2.0